Bouwkundige keuring Reusel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Reusel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Reusel.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Reusel bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reusel afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Reusel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Reusel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Reusel (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €390. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Reusel.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje89 m2290 – €320
Rijtjeshuis112 m2€360 – €380
Hoekhuis138 m2€420 – €445
Geschakelde woning165 m2€455 – €505
Landhuis193 m2€510 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reusel die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Netersel, Casteren, Hoogeloon, Hapert en Duizel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reusel-5541

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Reusel analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Reusel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Reusel-De Mierden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie