Bouwkundige keuring Kornhorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kornhorn laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Kornhorn.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kornhorn analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kornhorn afspreken

Heel snel meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kornhorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kornhorn

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kornhorn (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €270 en €450. Het prijskaartje bestaat uit een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kornhorn.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning95 m2295 – €325
Rijtjeshuis106 m2€360 – €380
Kopwoning142 m2€410 – €440
Twee onder één kap160 m2€465 – €505
Landhuis177 m2€505 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kornhorn die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Doezum, Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl en Warfstermolen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kornhorn-9864

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Kornhorn analyseert een neutrale partij de woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kornhorn). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Westerkwartier loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie