Bouwkundige keuring Zoelmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zoelmond laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zoelmond.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zoelmond bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zoelmond inplannen

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Ook krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zoelmond.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zoelmond

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zoelmond (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €450. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zoelmond.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement78 m2285 – €325
Tussenwoning116 m2€335 – €390
Hoekhuis148 m2€425 – €440
Twee onder één kap165 m2€450 – €480
Villa180 m2€515 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zoelmond die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Varik, Heesselt, Zennewijnen, Ophemert en Echteld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zoelmond-4111

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Zoelmond checkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zoelmond). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Buren loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie