Bouwkundige keuring Ophemert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ophemert laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ophemert.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ophemert controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ophemert plannen

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van de isolatie. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ophemert.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in oktober 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ophemert

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ophemert (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €415. De totale prijs is afhankelijk van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ophemert.

Type huis GroottePrijsindicatie
Flatwoning91 m2275 – €315
Rijtjeshuis106 m2€335 – €365
Hoekpand136 m2€425 – €430
Geschakelde woning157 m2€460 – €485
Landhuis188 m2€510 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport oktober 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ophemert die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Echteld, IJzendoorn, Ochten, Opheusden en Kesteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ophemert-4061

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ophemert bekijkt een objectieve partij het gebouw. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ophemert). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie