Bouwkundige keuring Nederhorst den Berg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nederhorst den Berg laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nederhorst den Berg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nederhorst den Berg controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nederhorst den Berg plannen

Heb je belang bij een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nederhorst den Berg.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nederhorst den Berg

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nederhorst den Berg (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €440. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nederhorst den Berg.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Studio92 m2285 – €310
Rijwoning115 m2€335 – €390
Hoekpand139 m2€410 – €440
2-onder-1 kap171 m2€470 – €495
Landhuis196 m2€530 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nederhorst den Berg die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nederhorst-den-berg-1394

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nederhorst den Berg checkt een onafhankelijk specialist het woonobject. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nederhorst den Berg). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Wijdemeren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie