Bouwkundige keuring Monster

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Monster laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Monster.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Monster inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals het voegwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Monster laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Monster.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Monster

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Monster (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €370. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Monster.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio80 m2280 – €325
Rijtjeshuis118 m2€335 – €390
Hoekwoning132 m2€415 – €440
Geschakelde woning163 m2€465 – €495
Herenhuis185 m2€515 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Monster die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Lier, Maasdijk, Honselersdijk, Naaldwijk en Bleiswijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-monster-2681

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Monster bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Monster). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie