Bouwkundige keuring Itens

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Itens uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Itens.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Itens inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Itens plannen

Wil jij meteen inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Itens.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Itens

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Itens (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €325 en €440. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Itens.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Flatwoning83 m2290 – €305
Tussenwoning105 m2€355 – €375
Hoekpand127 m2€400 – €445
Twee onder één kap159 m2€450 – €490
Herenhuis188 m2€515 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Itens die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Easterein, Iens, Kûbaard, Wommels en It Heidenskip.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-itens-8735

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Itens bekijkt een neutrale ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Itens). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie