Bouwkundige keuring Boerakker

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Boerakker laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Boerakker.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Boerakker bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het metselwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boerakker uitvoeren

Direct inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Boerakker.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Boerakker

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Boerakker (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €395. De prijs is gebaseerd op een aantal factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Boerakker.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning80 m2300 – €325
Tussenwoning100 m2€355 – €375
Hoekwoning126 m2€425 – €450
Twee onder één kap173 m2€470 – €480
Vrijstaand200 m2€520 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boerakker die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Tolbert, Midwolde, Nietap, Een-West en Een.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boerakker-9362

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Boerakker bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Boerakker). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie