Bouwkundige keuring Nietap

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nietap laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nietap.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Nietap onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een idee van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nietap regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nietap.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nietap

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nietap (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €460. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nietap.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje82 m2275 – €325
Rijwoning107 m2€340 – €390
Hoekpand131 m2€420 – €430
Geschakelde woning160 m2€460 – €495
Landhuis175 m2€505 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nietap die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Een-West, Een, Veenhuizen, Westervelde en Huis ter Heide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nietap-9351

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Nietap bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nietap). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noordenveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie