Bouwkundige keuring Tolbert

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tolbert inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tolbert.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Tolbert analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tolbert laten uitvoeren

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de vloerconstructies en of er houtrot is. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Tolbert.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tolbert

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tolbert (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €340 en €485. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Tolbert.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Studio82 m2295 – €330
Rijtjeshuis108 m2€345 – €370
Kopwoning127 m2€400 – €450
2-onder-1 kap164 m2€455 – €485
Vrijstaand197 m2€510 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Tolbert die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Midwolde, Nietap, Een-West, Een en Veenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tolbert-9356

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Tolbert onderzoekt een objectieve specialist het gebouw. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Tolbert). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie