Bouwkundige keuring Een

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Een laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Een.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Een benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Een regelen

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Een.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Een

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Een en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €430. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Een.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning78 m2280 – €325
Rijwoning122 m2€355 – €365
Hoekwoning125 m2€425 – €450
Twee onder één kap175 m2€450 – €495
Herenhuis181 m2€520 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Een die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Veenhuizen, Westervelde, Huis ter Heide, Peest en Zuidvelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-een-9342

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Een onderzoekt een objectieve partij de woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Een). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie