Bouwkundige keuring Maasdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Maasdijk regelen is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Maasdijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Maasdijk controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de gevel en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasdijk laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Maasdijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Maasdijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Maasdijk en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €285 en €465. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Maasdijk.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning88 m2285 – €325
Rijtjeshuis118 m2€360 – €365
Hoekwoning149 m2€400 – €440
Geschakelde woning174 m2€455 – €495
Herenhuis189 m2€520 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasdijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Honselersdijk, Naaldwijk, Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasdijk-2676

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Maasdijk analyseert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Maasdijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Westland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie