Bouwkundige keuring Midwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Midwolde regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Midwolde.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Midwolde onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten weet je alles over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midwolde afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de plafonds en of er houtrot is. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Midwolde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in maart 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Midwolde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Midwolde (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €310 en €495. De totale prijs hangt af van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Midwolde.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Studio85 m2280 – €325
Rijtjeshuis123 m2€340 – €385
Hoekwoning125 m2€425 – €450
2-onder-1 kap172 m2€465 – €490
Villa179 m2€520 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Nietap, Een-West, Een, Veenhuizen en Westervelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midwolde-9355

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Midwolde checkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Midwolde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerkwartier bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie