Bouwkundige keuring Moerdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Moerdijk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Moerdijk.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Moerdijk checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moerdijk laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en of er houtrot is. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Moerdijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Moerdijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Moerdijk (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Deze persoon gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een kostenoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €455. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Moerdijk.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Flatwoning83 m2275 – €325
Rijwoning108 m2€360 – €390
Hoekpand128 m2€415 – €445
2-onder-1 kap170 m2€460 – €490
Landhuis183 m2€505 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moerdijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Tholen en Steenbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moerdijk-4781

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Moerdijk analyseert een objectieve partij het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Moerdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Moerdijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Standdaarbuiten
 • Bouwkundige keuring Noordhoek
 • Bouwkundige keuring Zevenbergen
 • Bouwkundige keuring Zevenbergschen Hoek
 • Bouwkundige keuring Langeweg
 • Bouwkundige keuring Klundert
 • Bouwkundige keuring Fijnaart
 • Bouwkundige keuring Heijningen
 • Bouwkundige keuring Oudemolen
 • Bouwkundige keuring Willemstad
 • Plaats een reactie