Bouwkundige keuring Havelterberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Havelterberg uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bekijk je uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Havelterberg.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Havelterberg benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de vloeren en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Havelterberg plannen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Havelterberg.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Havelterberg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Havelterberg (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €410. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Havelterberg.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Appartementje99 m2290 – €310
Tussenwoning121 m2€350 – €365
Kopwoning126 m2€405 – €440
Twee onder één kap153 m2€465 – €480
Villa180 m2€515 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Havelterberg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Darp, Havelte, De Schiphorst, Ansen en Dwingeloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-havelterberg-7974

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Havelterberg onderzoekt een onafhankelijk specialist het verblijf. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Havelterberg). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Westerveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie