Bouwkundige keuring Darp

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Darp laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie tref je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Darp.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Darp onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Darp uitvoeren

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Darp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Darp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Darp (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €295 en €390. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Darp.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning97 m2280 – €305
Rijwoning123 m2€350 – €380
Hoekhuis130 m2€425 – €435
Twee onder één kap168 m2€475 – €480
Villa194 m2€510 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Darp die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Havelte, De Schiphorst, Ansen, Dwingeloo en Ruinen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-darp-7973

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Darp checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Darp). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie