Bouwkundige keuring Ansen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ansen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ansen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ansen analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ansen inplannen

Behoefte aan een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ansen.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ansen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ansen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €335 en €445. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ansen.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning82 m2275 – €310
Tussenwoning125 m2€340 – €390
Hoekpand130 m2€410 – €450
Geschakelde woning156 m2€475 – €480
Vrijstaand176 m2€515 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ansen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Dwingeloo, Ruinen, Ruinerwold, Koekange en Veeningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ansen-7964

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ansen onderzoekt een neutrale expert de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Ansen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie