Bouwkundige keuring Havelte

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Havelte laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Havelte.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Havelte checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de fundering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Havelte plannen

Wil je snel meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie. Dan krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Havelte.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Havelte

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Havelte en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €375. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Havelte.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning99 m2€290 – €330
Rijwoning107 m2€345 – €365
Hoekhuis128 m2€420 – €450
Twee onder één kap168 m2€450 – €500
Vrijstaand191 m2€515 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Havelte die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Schiphorst, Ansen, Dwingeloo, Ruinen en Ruinerwold.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-havelte-7971

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Havelte checkt een onafhankelijk expert de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Havelte). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie