Bouwkundige keuring Heerewaarden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heerewaarden laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Heerewaarden.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Heerewaarden bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerewaarden inplannen

Direct meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Heerewaarden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heerewaarden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Heerewaarden (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €475. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Heerewaarden.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement79 m2280 – €325
Rijtjeshuis123 m2€340 – €365
Hoekwoning146 m2€410 – €445
Geschakelde woning159 m2€460 – €490
Villa176 m2€510 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerewaarden die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Dreumel, Bergharen, Hernen, Leur en Balgoij.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerewaarden-6624

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Heerewaarden checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heerewaarden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Maasdriel loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie