Bouwkundige keuring Westerveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Westerveld laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Westerveld.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Westerveld onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerveld afspreken

Op korte termijn meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en of er houtrot is. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Westerveld.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Westerveld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Westerveld en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €400. De totale prijs wordt bepaald door een aantal variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westerveld.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartementje98 m2280 – €330
Tussenwoning102 m2€360 – €370
Hoekpand137 m2€415 – €445
2-onder-1 kap151 m2€455 – €495
Vrijstaand185 m2€505 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerveld die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerveld-8437

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Westerveld analyseert een onpartijdige specialist het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westerveld). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Westerveld doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Zorgvlied
 • Bouwkundige keuring Wateren
 • Bouwkundige keuring Oude Willem
 • Bouwkundige keuring Wapserveen
 • Bouwkundige keuring Vledder
 • Bouwkundige keuring Frederiksoord
 • Bouwkundige keuring Nijensleek
 • Bouwkundige keuring Wilhelminaoord
 • Bouwkundige keuring Doldersum
 • Bouwkundige keuring Boschoord
 • Bouwkundige keuring Havelterberg
 • Bouwkundige keuring Uffelte
 • Bouwkundige keuring Diever
 • Bouwkundige keuring Wapse
 • Bouwkundige keuring Dieverbrug
 • Bouwkundige keuring Geeuwenbrug
 • Bouwkundige keuring Wittelte
 • Bouwkundige keuring Ruinen
 • Bouwkundige keuring Dwingeloo
 • Bouwkundige keuring Ansen
 • Bouwkundige keuring Havelte
 • Bouwkundige keuring Darp
 • Plaats een reactie