Bouwkundige keuring Wedde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wedde laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Wedde.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wedde onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wedde regelen

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Wedde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wedde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wedde (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een schatting van de onkosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €430. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wedde.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Studio75 m2€300 – €315
Rijwoning122 m2€355 – €365
Hoekpand140 m2€400 – €440
2-onder-1 kap158 m2€475 – €500
Villa198 m2€505 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wedde die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Blijham, Oudeschans, Bellingwolde, Bad Nieuweschans en Oudezijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wedde-9698

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Wedde controleert een neutrale partij het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wedde). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerwolde maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie