Bouwkundige keuring Oudeschans

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oudeschans regelen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudeschans.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oudeschans controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudeschans plannen

Wil je snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oudeschans.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oudeschans

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oudeschans en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €335 en €385. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oudeschans.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Appartementje98 m2275 – €315
Rijtjeshuis101 m2€360 – €385
Hoekhuis127 m2€400 – €435
2-onder-1 kap152 m2€460 – €490
Landhuis182 m2€530 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudeschans die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bellingwolde, Bad Nieuweschans, Oudezijl, Drieborg en Nieuw Beerta.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudeschans-9696

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oudeschans analyseert een onpartijdige specialist de woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oudeschans). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Westerwolde wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie