Bouwkundige keuring Delfgauw

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Delfgauw uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Delfgauw.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Delfgauw inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Delfgauw laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Delfgauw.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Delfgauw

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Delfgauw (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €390. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Delfgauw.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Studio89 m2€275 – €310
Rijtjeshuis107 m2€335 – €380
Hoekhuis126 m2€425 – €440
Twee onder één kap150 m2€470 – €505
Vrijstaand200 m2€530 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Delfgauw die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Pijnacker, Schipluiden, Nootdorp, Woubrugge en Zwammerdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-delfgauw-2645

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Delfgauw onderzoekt een neutrale partij het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Delfgauw). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie