Bouwkundige keuring Blijham

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Blijham laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Blijham.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Blijham controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blijham afspreken

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de groepenkasten en en de staat van de isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Blijham.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Blijham

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Blijham en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €475. De totaalprijs hangt af van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Blijham.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje83 m2280 – €315
Tussenwoning102 m2€360 – €380
Hoekhuis141 m2€410 – €445
2-onder-1 kap164 m2€475 – €505
Landhuis177 m2€515 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Blijham die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oudeschans, Bellingwolde, Bad Nieuweschans, Oudezijl en Drieborg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blijham-9697

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Blijham analyseert een neutrale expert het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Blijham). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Westerwolde wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie