Bouwkundige keuring Nijeholtpade

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nijeholtpade uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nijeholtpade.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nijeholtpade checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijeholtpade plannen

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nijeholtpade.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nijeholtpade

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nijeholtpade (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €325 en €395. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nijeholtpade.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Appartement91 m2€290 – €320
Rijtjeshuis113 m2€355 – €380
Hoekhuis136 m2€425 – €440
2-onder-1 kap156 m2€465 – €490
Herenhuis182 m2€505 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijeholtpade die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken en Vegelinsoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijeholtpade-8475

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Nijeholtpade bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nijeholtpade). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weststellingwerf doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie