Bouwkundige keuring Nieuwebrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwebrug inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwebrug.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuwebrug controleert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwebrug uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nieuwebrug.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuwebrug

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwebrug (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €485. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwebrug.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning75 m2275 – €320
Rijwoning125 m2€340 – €385
Kopwoning146 m2€415 – €430
2-onder-1 kap163 m2€460 – €485
Villa178 m2€515 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwebrug die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske en Sintjohannesga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwebrug-8469

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Nieuwebrug controleert een objectieve specialist het woonhuis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuwebrug). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Heerenveen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie