Bouwkundige keuring Alteveer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Alteveer uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Alteveer.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Alteveer onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alteveer regelen

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Alteveer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Alteveer

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Alteveer en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €300 en €420. Het kostenplaatje is afhankelijk van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Alteveer.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Flatwoning87 m2285 – €320
Rijwoning118 m2€345 – €375
Kopwoning140 m2€400 – €430
Twee onder één kap173 m2€450 – €505
Landhuis194 m2€520 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alteveer die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Noordscheschut, Nieuweroord, Roswinkel, Zwartemeer en Klazienaveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alteveer-7915

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Alteveer bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Alteveer). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hoogeveen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie