Bouwkundige keuring Vegelinsoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Vegelinsoord laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Vegelinsoord.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Vegelinsoord analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vegelinsoord uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Vegelinsoord.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vegelinsoord

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Vegelinsoord (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €305 en €425. De totale prijs wordt bepaald door een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vegelinsoord.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning97 m2300 – €330
Tussenwoning100 m2€360 – €365
Hoekhuis150 m2€415 – €450
Twee onder één kap158 m2€450 – €485
Landhuis190 m2€530 – €560
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vegelinsoord die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rotstergaast.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vegelinsoord-8467

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Vegelinsoord bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vegelinsoord). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie