Bouwkundige keuring Weststellingwerf

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Weststellingwerf regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Weststellingwerf.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Weststellingwerf bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weststellingwerf regelen

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is. Hiermee krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Weststellingwerf.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Weststellingwerf

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Weststellingwerf en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €385. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Weststellingwerf.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning87 m2300 – €330
Rijtjeshuis104 m2€360 – €375
Kopwoning129 m2€405 – €450
Geschakelde woning152 m2€460 – €490
Villa191 m2€520 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weststellingwerf die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Steenwijkerland, Urk, Noordoostpolder, Kampen en Dronten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weststellingwerf-8389

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Weststellingwerf onderzoekt een onafhankelijk expert het huis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Weststellingwerf). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weststellingwerf wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Ter Idzard
 • Bouwkundige keuring Oldeholtwolde
 • Bouwkundige keuring Sonnega
 • Bouwkundige keuring Oldetrijne
 • Bouwkundige keuring Nijetrijne
 • Bouwkundige keuring Spanga
 • Bouwkundige keuring Scherpenzeel
 • Bouwkundige keuring Langelille
 • Bouwkundige keuring Munnekeburen
 • Bouwkundige keuring Oldelamer
 • Bouwkundige keuring Nijelamer
 • Bouwkundige keuring Nijeholtwolde
 • Bouwkundige keuring Slijkenburg
 • Bouwkundige keuring Wolvega
 • Bouwkundige keuring Oldeholtpade
 • Bouwkundige keuring Nijeholtpade
 • Bouwkundige keuring Oosterstreek
 • Bouwkundige keuring Zandhuizen
 • Bouwkundige keuring Noordwolde
 • Bouwkundige keuring Boijl
 • Bouwkundige keuring Vinkega
 • Bouwkundige keuring De Hoeve
 • Bouwkundige keuring Steggerda
 • Bouwkundige keuring Peperga
 • Bouwkundige keuring De Blesse
 • Bouwkundige keuring Blesdijke
 • Plaats een reactie