Bouwkundige keuring Nieuwegein

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwegein regelen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwegein.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuwegein bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwegein regelen

Behoefte aan een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nieuwegein.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuwegein

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwegein en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €395. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwegein.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Flatwoning89 m2285 – €310
Rijtjeshuis119 m2€335 – €385
Kopwoning131 m2€400 – €445
Twee onder één kap151 m2€455 – €485
Villa183 m2€525 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwegein die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein en Giessenlanden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwegein-3435

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Nieuwegein analyseert een objectieve specialist het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nieuwegein). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Nieuwegein maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie