Bouwkundige keuring Wolvega

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wolvega laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wolvega.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wolvega benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de plafonds en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wolvega inplannen

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wolvega.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wolvega

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wolvega en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €375. Het kostenplaatje hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wolvega.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio76 m2295 – €330
Tussenwoning115 m2€345 – €375
Hoekhuis144 m2€400 – €445
Geschakelde woning160 m2€455 – €490
Herenhuis185 m2€515 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wolvega die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske en Oudehaske.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wolvega-8471

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Wolvega onderzoekt een objectieve expert het huis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wolvega). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Weststellingwerf wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie