Bouwkundige keuring Wijdewormer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijdewormer regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Wijdewormer.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wijdewormer controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijdewormer regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Wijdewormer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wijdewormer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wijdewormer (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je hier een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €480. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wijdewormer.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement93 m2285 – €305
Tussenwoning103 m2€340 – €365
Kopwoning139 m2€425 – €445
2-onder-1 kap156 m2€455 – €480
Vrijstaand176 m2€510 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijdewormer die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Watergang, Ilpendam, Purmerland, Oude Meer en Aalsmeerderbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijdewormer-1456

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Wijdewormer checkt een objectieve specialist het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wijdewormer). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Wormerland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie