Bouwkundige keuring Arkel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Arkel laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Arkel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Arkel analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Arkel laten uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Arkel.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Arkel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Arkel (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €470. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Arkel.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Appartement88 m2290 – €330
Rijtjeshuis121 m2€355 – €370
Hoekhuis125 m2€415 – €435
Geschakelde woning165 m2€450 – €490
Vrijstaand199 m2€530 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Arkel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Hoogblokland, Ameide, Meerkerk, Lexmond en Noordeloos.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-arkel-4241

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Arkel analyseert een neutrale partij het woonhuis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Arkel). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Molenlanden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie