Bouwkundige keuring Aalsmeerderbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aalsmeerderbrug laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Aalsmeerderbrug.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Aalsmeerderbrug analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aalsmeerderbrug plannen

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Aalsmeerderbrug.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Aalsmeerderbrug

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Aalsmeerderbrug en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €290 en €460. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het schema hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Aalsmeerderbrug.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Bovenwoning92 m2€290 – €320
Rijwoning111 m2€335 – €365
Hoekpand142 m2€400 – €435
2-onder-1 kap162 m2€465 – €490
Landhuis180 m2€515 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aalsmeerderbrug die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker en Amstelhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aalsmeerderbrug-1436

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Aalsmeerderbrug onderzoekt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Aalsmeerderbrug). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie