Bouwkundige keuring Wormerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wormerland laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wormerland.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wormerland controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wormerland regelen

Behoefte aan een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wormerland.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wormerland

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wormerland (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €490. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wormerland.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje79 m2275 – €315
Rijtjeshuis122 m2€340 – €390
Hoekwoning131 m2€400 – €450
Geschakelde woning172 m2€450 – €485
Herenhuis182 m2€505 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wormerland die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zaanstad, Oostzaan, Beemster, Purmerend en Aalsmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wormerland-1546

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Wormerland checkt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wormerland). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Wormerland loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Jisp
 • Bouwkundige keuring Wormer
 • Bouwkundige keuring Oostknollendam
 • Bouwkundige keuring Wijdewormer
 • Plaats een reactie