Bouwkundige keuring Bosch en Duin

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bosch en Duin uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de kosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bosch en Duin.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bosch en Duin controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijv. het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bosch en Duin plannen

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bosch en Duin.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bosch en Duin

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bosch en Duin (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €445. De totale prijs is afhankelijk van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bosch en Duin.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning83 m2285 – €325
Rijtjeshuis115 m2€345 – €375
Kopwoning130 m2€420 – €445
Twee onder één kap166 m2€450 – €485
Landhuis178 m2€505 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bosch en Duin die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Den Dolder, Bilthoven, Austerlitz, Woerdense Verlaat en Wilnis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bosch-en-duin-3735

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Bosch en Duin checkt een objectieve deskundige het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bosch en Duin). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Zeist loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie