Bouwkundige keuring Austerlitz

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Austerlitz laten doen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Austerlitz.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Austerlitz benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Austerlitz inplannen

Op korte termijn een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo weet je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Austerlitz.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Austerlitz

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Austerlitz en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €470. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de vergelijker hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Austerlitz.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning85 m2290 – €310
Rijtjeshuis109 m2€355 – €390
Kopwoning140 m2€410 – €435
Twee onder één kap174 m2€465 – €500
Villa187 m2€505 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Austerlitz die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Woerdense Verlaat, Wilnis, Waverveen, Vinkeveen en Mijdrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-austerlitz-3711

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Austerlitz bekijkt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Handig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Austerlitz). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zeist loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie