Bouwkundige keuring Noordeinde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Noordeinde inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordeinde.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Noordeinde analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordeinde plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Hiermee achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Noordeinde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Noordeinde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Noordeinde en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €285 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Noordeinde.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning85 m2300 – €325
Rijwoning114 m2€350 – €385
Kopwoning129 m2€400 – €445
2-onder-1 kap151 m2€465 – €490
Vrijstaand198 m2€510 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordeinde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot en Zwartsluis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordeinde-8079

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Noordeinde analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordeinde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Oldebroek loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie