Bouwkundige keuring Beusichem

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beusichem laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website tref je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Beusichem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Beusichem checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beusichem afspreken

Heel snel een inspectie van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Beusichem.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beusichem

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Beusichem en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €475. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Beusichem.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Appartement82 m2275 – €325
Tussenwoning114 m2€345 – €385
Hoekwoning148 m2€415 – €450
2-onder-1 kap170 m2€475 – €495
Villa179 m2€530 – €550
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beusichem die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Zoelmond, Varik, Heesselt, Zennewijnen en Ophemert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beusichem-4112

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Beusichem controleert een objectieve deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Beusichem). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Buren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie