Bouwkundige keuring Woerdense Verlaat

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Woerdense Verlaat uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Woerdense Verlaat.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Woerdense Verlaat benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woerdense Verlaat regelen

Direct een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Woerdense Verlaat.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Woerdense Verlaat

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Woerdense Verlaat en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Woerdense Verlaat.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning84 m2280 – €315
Rijtjeshuis123 m2€350 – €370
Hoekhuis143 m2€425 – €435
Twee onder één kap165 m2€455 – €480
Vrijstaand182 m2€515 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woerdense Verlaat die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wilnis, Waverveen, Vinkeveen, Mijdrecht en Loenersloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woerdense-verlaat-3652

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Woerdense Verlaat checkt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Woerdense Verlaat). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Nieuwkoop loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie