Bouwkundige keuring Babberich

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Babberich inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Babberich.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Babberich inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Babberich plannen

Heel snel een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Babberich.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Babberich

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Babberich en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €460. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Babberich.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement79 m2300 – €320
Tussenwoning104 m2€360 – €375
Hoekhuis137 m2€425 – €445
2-onder-1 kap152 m2€465 – €480
Landhuis200 m2€505 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Babberich die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Velp, Deelen, Wolfheze, Heveadorp en Heelsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-babberich-6909

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Babberich onderzoekt een objectieve specialist de woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Babberich). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Zevenaar loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie