Bouwkundige keuring Driewegen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Driewegen inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Driewegen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Driewegen bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driewegen inplannen

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Driewegen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Driewegen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Driewegen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €385. De totale prijs hangt af van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Driewegen.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Etagewoning88 m2295 – €330
Tussenwoning121 m2€335 – €375
Hoekhuis139 m2€410 – €450
Geschakelde woning153 m2€475 – €495
Herenhuis191 m2€530 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driewegen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Ellewoutsdijk, Oudelande, Baarland, Kwadendamme en Hoedekenskerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driewegen-4438

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Driewegen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Driewegen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Borsele doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie