Bouwkundige keuring Zwolle

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwolle laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zwolle.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Zwolle analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwolle plannen

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zwolle.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zwolle

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zwolle (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €375. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zwolle.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning96 m2280 – €305
Rijwoning114 m2€360 – €385
Hoekpand145 m2€400 – €445
Geschakelde woning170 m2€450 – €505
Herenhuis200 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zwolle die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in De Wolden, Staphorst, Meppel, Hoogeveen en Emmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwolle-8021

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zwolle controleert een onpartijdige ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zwolle). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zwolle loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie