Bouwkundige keuring IJsselmuiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in IJsselmuiden laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in IJsselmuiden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in IJsselmuiden bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJsselmuiden uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in IJsselmuiden.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in IJsselmuiden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in IJsselmuiden (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €375. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in IJsselmuiden.

Soort huisGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje100 m2295 – €305
Rijtjeshuis105 m2€350 – €385
Hoekwoning138 m2€425 – €450
Geschakelde woning155 m2€475 – €490
Villa177 m2€510 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJsselmuiden die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Wilsum, Biddinghuizen, Swifterbant, Marle en Welsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijsselmuiden-8275

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in IJsselmuiden bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in IJsselmuiden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Kampen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie