Bouwkundige keuring Lutten

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Lutten regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lutten.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Lutten onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lutten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Lutten.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lutten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lutten en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €350 en €425. Het prijskaartje hangt af van meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lutten.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Appartementje78 m2285 – €315
Rijtjeshuis115 m2€350 – €370
Kopwoning149 m2€420 – €450
Twee onder één kap152 m2€460 – €505
Herenhuis193 m2€520 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lutten die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Zandpol, Schoonebeek en Stieltjeskanaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lutten-7775

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lutten bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lutten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hardenberg wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie