Bouwkundige keuring Galder

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Galder inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform tref je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Galder.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Galder onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo weet je alles over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Galder regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie. Ook weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Galder.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Galder

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Galder en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €330 en €440. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Galder.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement77 m2290 – €330
Tussenwoning122 m2€360 – €390
Hoekwoning144 m2€400 – €440
2-onder-1 kap160 m2€450 – €505
Herenhuis190 m2€515 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Galder die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Dorst, Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Wagenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-galder-4855

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Galder checkt een onpartijdige expert het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Galder). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Alphen-Chaam doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie