Bouwkundige keuring Blessum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Blessum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Blessum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Blessum analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blessum laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Blessum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Blessum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Blessum (regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €415. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Blessum.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning76 m2290 – €310
Rijwoning101 m2€360 – €380
Hoekhuis143 m2€415 – €450
Geschakelde woning152 m2€455 – €500
Villa193 m2€505 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blessum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Boksum, Hilaard, Jellum, Bears en Weidum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blessum-9032

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Blessum controleert een onafhankelijk specialist het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Blessum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie