Bouwkundige keuring Markelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Markelo regelen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Markelo.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Markelo analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Markelo afspreken

Direct duidelijkheid over de huidige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Markelo.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Markelo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Markelo en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €315 en €435. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Markelo.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning90 m2290 – €330
Rijtjeshuis120 m2€350 – €390
Hoekwoning136 m2€420 – €445
Geschakelde woning158 m2€470 – €505
Herenhuis196 m2€530 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Markelo die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Goor, Enter, Zuna, Rijssen en Holten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-markelo-7475

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Markelo onderzoekt een onafhankelijk partij het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Markelo). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hof van Twente loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie