Bouwkundige keuring Hasselt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hasselt uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hasselt.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hasselt inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hasselt plannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en of er houtrot is. Zo kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hasselt.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hasselt

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hasselt (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een kostenindicatie om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €470. Het prijskaartje hangt af van verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hasselt.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartement96 m2280 – €315
Rijwoning113 m2€350 – €385
Hoekpand147 m2€420 – €430
Geschakelde woning156 m2€465 – €500
Villa198 m2€515 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hasselt die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Laag Zuthem, Wittelte, Geeuwenbrug, Dieverbrug en Wapse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hasselt-8061

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Hasselt onderzoekt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hasselt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zwartewaterland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie