Bouwkundige keuring Wapse

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wapse laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wapse.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wapse controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wapse regelen

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wapse.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wapse

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Wapse (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €325 en €390. De totaalprijs hangt af van diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wapse.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning98 m2275 – €310
Rijwoning113 m2€340 – €380
Kopwoning150 m2€410 – €440
Geschakelde woning165 m2€470 – €500
Landhuis189 m2€510 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wapse die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Diever, Uffelte, Havelterberg, Darp en Havelte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wapse-7983

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Wapse bekijkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wapse). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerveld wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie